Programma & Tickets

Tickets kopen

Bekijk het programma

Programma - Vrijdag

Tijdreizen met Glass, Montsalvatge en Beethoven

Op vrijdagavond beleeft u een ongebruikelijke reis door de klassieken. Het vertrekpunt is een stuk uit 2000 van de minimalistische componist Philip Glass, met een hoofdrol voor twee paukenisten. Na Glass gaat u met Xavier Montsalvatge terug naar het Catalonië van 1953. Zijn warmbloedige geluid met invloeden uit Midden- en Zuid-Amerika vormt de opmaat voor misschien wel dé bekendste symfonie uit de geschiedenis: Beethovens nummer 9 uit 1824. De uitvoering wordt – zoals de componist het wilde – pompeus en meeslepend. Het podium is daarom gevuld met een ensemble van meer dan 200 man!

Philip Glass

Baltimore, 31 januari 1937

Concerto Fantasy for Two Timpanists and Orchestra (2000)

Xavier Montsalvatge

Gerona, 11 maart 1912 – Barcelona, 7 mei 2002

Concierto Breve para piano e orquestra (1953)

Ludwig van Beethoven

Bonn, 16 december 1770 – Wenen, 26 maart 1827

Sinfonie mit Schlusschor über Schillers Ode An die Freude für großes Orchester, 4 Solo- und 4 Chorstimmen, no.9 in d-moll opus 125 (1824)

Leerlingenconcert

Symphony aan de Schelde brengt klassieke muziek naar de jeugd. Onder het mom ‘ken je klassiekers’ verkennen basisschoolleerlingen uit de Delta-regio op speelse wijze de wereld van klassieke muziek. Het blijft uiteraard niet alleen bij theorie. Op vrijdagmiddag zijn zij de eerste gasten van Symphony aan de Schelde voor het speciale leerlingenconcert. Wordt vervolgd…

Programma - Zaterdag

Apotheose in Gala

Royal Albert Hall in Londen heeft haar beroemde Night of the Proms. Een avond met vlinderdassen en galajurken. Night of the Proms is bekend om de toegankelijke mix van bekende klassiekers en onverwachte sonates, gestoken in een kostuum vol theater en een goede dosis humor. Die ingrediënten vertaalt Symphony aan de Schelde voor u naar de apotheose van het festival op de zaterdagavond. Een spektakelstuk met een ensemble van ruim 200 man en Tschaikowsky’s Ouverture 1812 als overweldigende eindknal.

Gustav Holst

uit The Planets: Part 1 Mars, The God of War

Niccolo Paganini

uit Vioolconcert no. 4: deel 2, Adagio

Ludwig van Beethoven

Fantasie für Klavier, Soli, Chor und Orchester, opus 60

Gioacchino Rossini

Ouverture Guillaume Tell – Finale; gevolgd door ‘La Calunia’, aria voor bas uit de opera ‘Il Barbiere di Siviglia’.

Leonard Bernstein

uit de operette ‘Candide’: ‘Glitter and Be Gay’, aria voor sopraan.

Jules Massenet

uit de opera ‘Werther’: ‘Va! Laisse couler mes larmes’, aria voor mezzo-sopraan.

Giuseppe Verdi

uit de opera I Lombardi: Finale Atto III – Terzetto voor sopraan, tenor, bas en solo-viool; gevolgd door: S’Apressan Gl’Istanti voor koor en solistenkwartet uit de opera ‘Nabucco’.

Pjotr Iljitsj Tschaikowsky

Ouverture 1812 (versie voor koor en orkest)